Във фейсбук бившият депутат Димитър Байрактаров написа, че се е 

...
Във фейсбук бившият депутат Димитър Байрактаров написа, че се е 
Коментари Харесай

Бивш депутат: Държавата не знае от какви болести са умирали българите през тази година

Във фейсбук някогашният народен представител Димитър Байрактаров написа, че се е  опитал да разбере  от какви заболявания са умирали българите през тази година. От Министерството на здравеоразването обаче, са му дали отговор, че не разполагат с сходна информация. Ето какво е написал той. Пубиликуваме без редакторска интервенция. 

Министерството на здравеопазването, което меко казано ме раздруса! Малко предистория въпреки всичко.

На 01.11.2021 година изпратих до министерството заявление за достъп до социална информация, което има следното наличие:

" Настоявам в незабавен порядък да получа цялата информация, касаеща броя на умрелите български жители за интервала от 01.01.2021 година до 31.10.2021 година. Моля, информацията да е по месеци и да дава отговор на следните въпроси:

1. От какви заболявания са умирали българските жители през посочените месеци?

2. Подписвани ли са известията за гибел от Ковид-19 от патолог?

3. В какъв брой от известията за гибел е посочено, че е осъществена аутопсия?

4. Колко са умрелите от инсулт, инфаркт, онкологични болести и СПИН? "

Оказва се, че министерството на опазването на здравето не разполага с желаната от мен информация и я поискало от други институции! Интересно по какъв начин се взимат решенията по време на пандемия при липса на основна информация и кой дефинира от какво умират хората в България? Вижте писмото на министерството на опазването на здравето, а изводите оставям на вас.

Припомняме, че Дмитър Байрактаров е публицист и дълги години работеше в ТВ СКАТ, собстевност на водача на НФСБ Валери Симеонов. По-късно Байрактаров става народен представител в 43-то Народно заседание от колацията " Патриотичен фронт ". През 2017 година той напуща малкия екран и НФСБ, като показва „ морални аргументи “ за решението си. Няколко години той е водещ на предването " Бареков и Байрактаров без цензура " по телевизия Евроком и е измежду околните до някогашния публицист и политик Николай Бареков. Активно подлага на критика дейностите на някогашните си съпартийци от ПФ до момента в който са в ръководството на страната. В следствие Байрактаров е претендент за народен представител първо като самостоятелен, а по-късно и като лидер на листите на партия " Атака ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР